Nieuws & Blog

Wil je graag dat we je persoonlijk op de hoogte houden van ons werk? Dat kan! Meld je aan voor de digitale nieuwsbrief. Of volg ons op Facebook, Twitter of Instagram.
 

Tweejaarlijks sturen wij het Heifer magazine. Lees hier de voorgaande edities.  

 
Facebook
6 juli 2020

3 jarig contract

De coöperatie in Dokolo Oeganda heeft een 3 jarig contract getekend met Trafford, een sojaboon verwerker. Met deze overeenkomst zijn de boeren verzekerd van een afname van maar liefst 40 ton sojabonen!


Lees meer »
Youtube
16 juni 2020

Acute hongersnood dreigt

Door de coronacrisis dreigt er een acute hongersnood. Als we niets doen vallen duizenden mensen terug in armoede en stijgt het aantal chronisch ondervoede mensen tot boven de 1 miljard! Heifer komt in actie en vraagt zoveel mogelijk aandacht om een wereldwijde ramp te voorkomen. Ook jij kunt helpen hongersnood tegen te gaan. Stophonger.nl


Lees meer »
Nieuws
16 juni 2020

Noodhulpcampagne van start

Wat is er aan de hand? In veel ontwikkelingslanden dreigt een acute hongersnood. Door de corona-epidemie hebben steeds meer gezinnen niet of nauwelijks te eten. We maken ons grote zorgen over deze voedselcrisis. Daarom doen we een dringend beroep op jou: help mee om een wereldwijde ramp te voorkomen. Wat zijn de gevolgen voor onze boeren? We horen trieste verhalen van onze boeren. Omdat markten gesloten zijn en het transport stilligt kunnen zij hun producten niet verkopen. Daardoor is er geen inkomen. En dus geen geld voor school, zorg, eten en veevoer. Bovendien is het moeilijk om aan zaden te komen, waardoor ook de volgende oogst in gevaar komt. Wat kan Heifer doen? We zorgen dat de boeren hun zaden thuisbezorgd krijgen zodat ze nú kunnen zaaien en planten. Dat is van cruciaal belang. We geven 1-op-1 training en helpen ze met de gezamenlijke opslag van oogsten - zodat er niets verloren gaat - en met het transport van voedsel naar dorpsgenoten die geen eten hebben. Wat kan jij doen? Juist nú hebben de boeren jouw steun heel hard nodig. Met iedere gulle bijdrage help jij hén, maar ook de duizenden mensen in hun buurt die ze van eten kunnen voorzien.    Doneer en help onze boeren  


Lees meer »
Blog
8 juni 2020

Heifer en corona

De coronacrisis heeft wereldwijd enorme impact. In onze eigen directe omgeving, maar zeker ook in de landen waar wij werken. Het leven van duizenden gezinnen in onze projecten staat volledig op z'n kop. Wat betekent dit voor onze boeren en wat kunnen wij doen? Lees het laatste nieuws op onze op corona pagina.  


Lees meer »
 
Facebook
28 mei 2020

World Hunger Day 2020

Een wereldwijde ramp dreigt. Het was al slecht gesteld met de voedselvoorziening door ernstige droogte en de enorme sprinkhanenplaag. Mét de coronacrisis erbij kan het aantal chronisch ondervoede mensen stijgen tot boven de 1 miljard! Juist nu moeten we lokale boeren helpen. Zij zijn onmisbaar voor hun omgeving. Want lokale boeren kunnen honderden mensen in de buurt van eten voorzien. Doneer nu en help de boeren in nood: https://bit.ly/2AjCutS #WorldHungerDay  


Lees meer »
Facebook
18 mei 2020

Familie is de basis

Zeker in deze onzekere tijden. Maar een dreigende voedselcrisis brengt ook zorgen en onrust binnen het gezin. Juist daarom blijven wij ons onverminderd inzetten voor de armste boeren. #dagvanhetgezin #Internationaldayoffamilies


Lees meer »
Nieuws
4 mei 2020

Kom in actie

#GivingTuesdayNow De coronacrisis heeft wereldwijd enorme impact. In onze eigen directe omgeving, maar zeker ook in de landen waar wij werken. Het leven van duizenden gezinnen in onze projecten staat volledig op z'n kop door de coronacrisis. Als we niet meteen actie ondernemen lijkt hongersnood onvermijdelijk en dreigen deze gezinnen terug te vallen in armoede. Dat mogen we niet laten gebeuren!    De Oegandese Brenda maakt zich grote zorgen. En terecht. Eén van de weinige dingen die we kunnen doen is de boerinnen zoals Brenda voorzien van zaden en één-op-één training. Het lijkt minimaal, maar het kan hun redding zijn!   Deze persoonlijke begeleiding kost veel tijd, en geld. Maar wij willen alles op alles zetten om te voorkomen dat boerinnen zoals Brenda terugvallen in armoede. Help jij mee? Alleen samen kunnen we deze crisis overwinnen. Heifer.nl/kom-in-actie.     


Lees meer »
Blog
21 april 2020

Traditionele hulp, cash of een combinatie van beide?

Onder de kop ‘Dit idee kan 99% van de ontwikkelingshulp op zijn kop zetten’ schreef Maite Vermeulen 2 jaar geleden een prikkelend betoog: we kunnen het grootste deel van de traditionele hulp vervangen door cash transfers aan individuen. Dat betoog is volgens Maite opnieuw actueel nu het einde van het wereldwijde coronavirus nog niet in zicht is en de economische gevolgen enorm zullen zijn. Directeur Goossen Hoenders schreef een reactie op het artikel van Maite. 


Lees meer »
 
Nieuws
14 april 2020

MOEDERDAG, 10 MEI

Het zijn uitzonderlijke tijden met een wereld die in de greep is van het coronavirus. Juist nu is ons werk ontzettend belangrijk voor moeders zoals Mervis. Jarenlang kon ze niet goed voor haar dochters zorgen. Er was weinig te eten en geen geld voor school. Door hard werken én met hulp van Heifer veranderde haar leven. 'Ik kan nu zorgen voor drie gezonde maaltijden per dag', vertelt ze in tranen. 'Dat is jarenlang mijn droom geweest.' MOEDERS MAKEN EEN GROOT VERSCHIL. ZIJ VERDIENEN ONZE STEUN. Mervis kreeg twee geiten, die ze spontaan Maureen en Madalitso noemde – naar haar twee dochters. De eerste nakomelingen heeft ze doorgegeven aan twee andere boerinnen. Zij gunde hen ook de gezonde melk. 'Wij drinken nu elke dag melk. Ik dacht vroeger dat alleen rijke mensen dat konden.'    Help een moeder in Afrika met training, zaden en een geit!            


Lees meer »
Youtube
9 april 2020

Persoonlijke boodschap directeur Goossen Hoenders omtrent coronacrisis

Het zijn uitzonderlijke tijden met een wereld die in de greep is van het coronavirus. Directeur Goossen Hoenders vertelt in een deze video welke maatregelen wij bij Heifer hebben genomen. Ook spreekt zijn zorgen uit over de gevolgen voor de boeren waar wij ons voor inzetten.


Lees meer »
Youtube
9 april 2020

Hoe is de situatie in Malawi? Country director Mwai Chitete aan het woord

Ook in Malawi zijn flinke maatregelen getroffen. Alleen noodzakelijk projectactiviteiten worden nog uitgevoerd (met maximaal 25 deelnemers en voldoende afstand) en er is extra aandacht voor handen wassen en gebruik van zeep. Heifer Malawi directeur Mwai Chitete vertelt over de situatie 


Lees meer »
Facebook
7 april 2020

corona update

Het sociale en werkende leven van veel Afrikanen speelt zich op straat af. Het is enorm lastig om 1,5 meter afstand te houden wanneer je voor je boodschappen afhankelijk bent van de lokale markt. ‘Social distancing’ is ook haast onmogelijk wanneer meerdere gezinnen bij elkaar in een huis wonen. Goede hygiëne is nu belangrijker dan ooit. Daar wordt al aandacht aan besteed in onze projecten door voorlichting te geven en de toegang tot water en zeep te verbeteren. Onze collega in Senegal liet weten dat de lokale overheid over beschermende kleding beschikt en deze trainingen voortzet. De training richt zich ook op COVID-19-preventie.


Lees meer »